Esperit Plant is een Nederlandse kwekerij gevestigd in 's-Gravenzande, gemeente Westland, ook wel de 'Glazen Stad van Europa' genoemd. Esperit Plant houdt zich bezig met de productie van hoogwaardig stekmateriaal en kwaliteitspotplanten, voornamelijk Ficus.

Het bedrijf heeft een oppervlakte van 4,5 hectare waarin een enthousiast team van 12 vaste medewerk(s)ters dagelijks werkzaam is. Door hen wordt iedere dag hard gewerkt om aan de wensen van de klant te voldoen.

De kassen zijn in de huidige vorm uitgerust met de meest moderne technieken met het oog op de toekomst en het milieu. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en wordt door middel van de kwaliteitsnormen van MPS-ABC en MPS-GAP gewaarborgd. Esperit Plant is dan ook voor deze keurmerken gecertificeerd.

Enkele woorden die het bedrijf typeren zijn: kwaliteit, klantgerichtheid, innovativiteit, flexibiliteit en een goede teamspirit.

Met name de ficussoorten die door Esperit Plant op de markt zijn gezet, genieten een wereldwijde bekendheid.
Esperit Plant is continu bezig het ficusassortiment te vernieuwen en uit te breiden.

Missie:

Esperit Plant is een innovatief, wereldwijd opererend bedrijf dat groene planten ontwikkelt, produceert en levert onder een merknaam aan kwekers en exporteurs. Esperit Plant opereert op een eerlijke en maatschappelijk verantwoorde wijze en werkt waar nodig samen met partners op het gebied van inkoop, verkoop, marketing en productontwikkeling zodat er optimaal resultaat kan worden behaald.

Business:

Continu ontwikkelen, produceren en leveren van groene planten en uitgangsmateriaal en het onder licentie uitbrengen van de beschermde nieuw ontwikkelde plantenvariëteiten. De internationale bescherming van onze nieuwe rassen en merken wordt verzorgd door Hortis Holland BV, www.hortis.nl en www.trademarkhost.com.

Waarde voor de klant:

Exclusieve soorten met aantrekkelijke marge die bij een selectieve groep kwaliteitskwekers verkrijgbaar is.
Selectief uitgeven van hoogwaardig uitgangsmateriaal.